Cor Goudriaan, aangenaam!

De rest van deze site is geschreven in de derde persoon, maar sta mij toe op deze ene pagina toch even persoonlijk te worden. Zoals dat in mijn praktijk ook vaak gebeurt.

Mijn naam is Cor Goudriaan. Na twintig jaar bij het kantoor Unger Hielkema Advocaten start ik in 2015 een eigen kantoor aan de Panamalaan in Amsterdam. Daarbij neem ik mijn eigen trouwe klanten natuurlijk gewoon mee.

Als je mij vraagt wat me karakteriseert, kom ik altijd op hetzelfde uit: ik ben een watermens. Na mijn eerste stage als advocaat voer ik twee jaar als matroos op de binnenvaart, om daarna vol overtuiging voor het advocatenvak te kiezen. Al tijdens mijn studie woonde ik op een schip en ging ik met een woonbootbewoner naar een hoorzitting bij de gemeente. En sinds ik in 1978 advocaat werd heb ik altijd veel woonbootbewoners als klant gehad. Wij snappen elkaar. Sterker... hun recht is ook mijn recht. 

Door mijn ervaringen met huurders van ligplaatsen lag een specialisatie in huurrecht en geschillen met de overheid voor de hand. Ik heb dan ook veel cliënten in de vastgoedwereld... verhuurders, huurders, ontwikkelaars en woningcorporaties die ik bijsta in hun contacten met vergunningverstrekkers en wetshandhavers.

Parallel aan mijn werk als advocaat huur- en bestuursrecht was ik negen jaar lang voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van het toenmalige stadsdeel Osdorp. Daarnaast ben ik redacteur van het Journaal Huur & Verhuur en schrijf ik regelmatig artikelen over huurrecht voor juridische vakbladen en mijn eigen blog. En nog steeds gaat het dan vaak over woonboten. Dat is en blijft mijn 'natte niche'.

Verder is het van belang om te weten dat ik vooral een harmoniezoeker ben. Ik stel er een eer in conflicten op te lossen vóór er een rechter aan te pas moet komen. Als iedereen zonder procederen vrede kan hebben met een bepaalde oplossing, is mijn missie geslaagd.

Ik wens je veel leesplezier op de rest van mijn site.

Cor Goudriaan

Maak kennis met Cor, specialist in recht rond woonboten en ligplaatsen, (ver)huren en vastgoed

Cor Goudriaan
Panamalaan 4M
1019 AZ Amsterdam
T: (020) 760 6933
F: (020) 760 6938

E: cor@corgoudriaan.nl